Speeltuin Heiligerlee combineren bij een dagje uit, met het hele gezin wandelend de Slag bij Heiligerlee beleven en vervolgens even op het terras van de speeltuin genieten, terwijl de kinderen nog even lekker kunnen spelen. Een andere mogelijkheid is om de musea in Heiligerlee te gaan bezoeken en daarna nog even te relaxen in de speeltuin Bovenstaande mogelijkheden zijn ook zeer geschikt voor een schoolreisje.

 

Dagje uit

Lekker met een kaart of via de app op je telefoon een van beide avontuurlijke gemarkeerde wandelroutes gaan wandelen om zo te genieten van het landschap en tevens kennis op te toen over ons verleden over de Slag bij Heiligerlee.

Na de wandeltocht biedt de speeltuin die zich vlak bij de start van de beleefroute in Heiligerlee bevind, de gelegenheid om even na te genieten op het terras onder het genot van een kopje koffie met appeltaart of iets anders natuurlijk. 

De kinderen kunnen zich met een lekker ijsje in de hand, nog even uitleven in de speeltuin op de vele speeltoestellen.

 
 

Schoolreisje

Ook voor schoolreisjes is Speeltuin Heiligerlee goed geschikt.

Wilt u tijdens of buiten de openingstijden een schoolreisje organiseren en gebruik maken van onze faciliteiten dan is dit nu mogelijk.

Dit schoolreisje zou ook gecombineerd kunnen worden met een bezoek aan de Klokkengieterijmuseum e/o Slag bij Heiligerleemuseum. Een ander combinatiemogelijkheid zou zijn om de belevingsroute van de 80 jarige oorlog in het bos van Heiligerlee te combineren met de Speeltuin als vertrek- en eindpunt.

Voor meer informatie en uw wensen kunt u ons een bericht sturen d.m.v. het contactformulier.

 
 

Feestje

Wilt u tijdens of buiten de openingstijden een feestje organiseren en gebruik maken van onze faciliteiten dan is dit nu mogelijk. De Speeltuin en ons gebouw zijn uitermate geschikt voor een verjaardagfeestje of familiedag.

De laatste jaren is er wel enigszins wat gewijzigd omtrent de mogelijkheden van verhuren van ons gebouw. Dit heeft met ons bestemmingsplan te maken en de restricties die door de Gemeente Oldambt zijn opgelegd. 

Het is helaas niet meer mogelijk om de speeltuin volledig af te huren. Wel kunnen wij een feestje voor jullie verzorgen. Onze vrijwilligers zullen tijdens dit feestje hierbij aanwezig zijn en de consumpties voor u verzorgen. Alcohol consumptie is helaas niet toegestaan in de Speeltuin.

Voor meer informatie en uw wensen kunt u ons een bericht sturen d.m.v. het contactformulier.

Contact

 
 

Beleefroute Slag bij Heiligerlee

Wandelend de Slag bij Heiligerlee beleven? Dat kan. Er zijn twee avontuurlijke gemarkeerde wandelroutes aangelegd op loopafstand van de musea.

Ze voeren door de mooie natuurgebieden in De Hoogte (Heiligerlee) en in De Garst (Westerlee). Tijdens de route ontdekken je als wandelaar het landschap, ontmoet je de hoofdrolspelers van de slag, vind je de sporen van het verleden en stuit je op bijzondere ‘beleefplekken'. De route is ook erg leuk voor kinderen, scholen, gezinnen, toeristen, wandelaars; kortom voor iedereen.

Bij de route hoort een routeboekje en een wandelapp voor Android of Apple met extra informatie. Het routeboekje kost € 2,50 en is verkrijgbaar bij:

Een reportage van TV Noord geeft een leuke indruk van de Beleefroute.


Museum Slag bij Heiligerlee

 

Klokkengieterij museum Heiligerlee