Paaseitjes zoeken

Zaterdag 15 april was er Paaseieren zoeken in de Speeltuin. Vanaf half 11 was de Speeltuin open en vanaf 12 uur konden de kinderen zich komen inschrijven voor dit evenement. Het was een winderige dag met af en toe regen. Bij de start van het eieren zoeken om half 2 was het gelukkig weer droog. Veel kinderen hadden zich opgegeven voor dit evenement. Ze werden in 2 leeftijdsgroepen ingedeeld.

Alle kinderen werden op verzoek van de Paashaas naar binnen geroepen, zodat zij de eieren kon verstoppen. Er werd fanatiek gezocht op het hele terrein en de gevonden eieren werden door de kinderen ingeleverd. In ruil daarvoor kregen ze een diploma. Hiermee konden ze binnen een traktatie ophalen. Ook de Paashaas heeft goed meegeholpen met het zoeken.

Na het eieren zoeken hadden we ook nog een Vragenquiz, waarbij de deelnemers een kans maakten op een leuke prijs. Verspreid over het Speeltuinterrein stonden bordjes met vragen. De kinderen konden, eventueel samen met ouders, de vragen beantwoorden en aan het einde van de quiz weer inleveren. Een week later zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt op onze website; SpeeltuinHeiligerlee.nl en op onze Facebook.

Verder kon er deze dag binnen worden geknutseld, gekleurd, eitjes worden geverfd en er werd geschminkt door Harma en Irma. Naast onze overheerlijke verse gekookte eitjes waren er ook vele andere lekkernijen te verkrijgen, zoals broodje hamburger en braadworst, suikerspin, snoep en nog veel meer.

Het was een hele fijne dag om op terug te kijken.