Opening Speelseizoen 2017

Op zaterdag 1 april hebben wij de opening van het nieuwe speelseizoen gevierd met een gezellig dorpsfeest met als thema Grapjesdag. Deze dag zijn we gestart met een officiële onthulling van een nieuw speeltoestel.

De Speeltuin heeft vorig jaar een prijs gewonnen van verzekeringsmaatschappij Univé, 'de Goed voor Elkaar Prijs'. We waren genomineerd door Renso Mulder van DJ Garfield uit Scheemda. Met dit geldbedrag samen met een deel van de opbrengst van onze Bolchrysantenactie vorig jaar hebben wij een nieuw speeltoestel kunnen aanschaffen. 

Dit speeltoestel, een 4 zitter wip wap, werd feestelijk onthuld na een toespraak van Mikal van den Bulk van Univé en onze voorzitter Bert Luttjeboer. Het doorknippen van de lint en het uitpakken van de wip wap door de kinderen gebeurde tijdens een live uitzending op Radio Noord met Wiebe Klijnstra.

p1000562.jpg

Naast de aanschaf van de nieuwe wip wap zijn er nog meer verbetteringen in de Speeltuin doorgevoerd. Zoals een gereviseerde wipkip, ons speeltoestel Santa Cruz met glijbaan heeft een nieuw dak en een nieuw kleurtje gekregen net als onze blokhut. Ook hebben we een aantal picknicksets kunnen aanschafffen die verspreid staan op het speelterrein.

Naast het officiële gedeelte was het ook tijd voor plezier. Er was een groot circusluchtkussen, clowntje Pleuntje en Teuntje kwamen langs en we hadden een speletjescircuit over het hele speeltuinterrein. In ons gebouw konden de kinderen knutselen en geschminkt worden. Buiten stonden een aantal marktkraampjes met ondermeer informatie over onze activiteiten en voorbeelden van onze creatieve workshop.