NLdoet bij Speeltuin Heiligerlee, PvdA helpt mee

Speeltuin Heiligerlee heeft een mooie toekomstvisie waarin ze streven naar een nieuwe invulling voor de speeltuin. Om dit te realiseren zijn vele vrijwilligers bezig en zijn mooie plannen gemaakt. Een deel van het werk kon zaterdag gedaan worden tijdens Nldoet, ook met hulp van een aantal vrijwilligers vanuit de PvdA.

Een mooie link is er met de PvdA. Lammert Doedens, een markante Heiligerleer en PvdAer in de jaren 70/80, oud krantenloper, was 1 van de initiatiefnemers voor het tot stand komen van de speeltuin. Hij is er zelfs persoonlijk voor naar Den Haag gegaan om geld te krijgen van toenmalig minister Marga Klompé.

Nu, bijna 50 jaar later, was het dus weer #aandeslag en #samensterk! Een mooie groep vrijwilligers waren vroeg uit de veren en gingen aan de gang. Vele kruiwagens met zand verstouwen, speeltoestellen schoonspuiten met de hogedrukspuit en veel werk voor de aanleg van een centraal terras bij de speeltuin. Op een mooie manier samen werken aan leefbaarheid en levendigheid. De speeltuin moet een belevingstuin worden. Er zijn al vele activiteiten (zoals een maandelijkse bingo en schilderworkshop) en dit wordt nog uitgebreid, met iets voor alle leeftijden.

 

Tijdens het werk werd nog gesproken over de financiën om alles mogelijk te maken. Zo wees statenlid Gert Engelkens op de mogelijkheden van subsidie uit het Leefbaarheidsfonds van de Provincie. De speeltuin maakte al gebruik van de subsidie burgerinitiatief van de gemeente Oldambt.

Voor de PvdA is dit nu echt een voorbeeld van het praktisch werken aan leefbaarheid en levendigheid in de dorpen en wijken. Met vrijwilligers, samen en waar mogelijk kan er dan ook financieel geholpen worden! #zweten #pezen #hardwerken en het was het allemaal waard! 

Volg vooral de Speeltuin Heiligerlee op Facebook of kijk op de website SpeeltuinHeiligerlee.nl want er is veel te doen, veel te beleven en … er komt nog meer aan!

Heiligerlee, 23 maart 2019

NLdoet 2019 PERSBERICHT HEILIGERLEE (5).jpg

NLdoet 2019 PERSBERICHT HEILIGERLEE (3).jpg

NLdoet 2019 PERSBERICHT HEILIGERLEE (1).JPG

NLdoet 2019 PERSBERICHT HEILIGERLEE (2).jpg

NLdoet 2019 PERSBERICHT HEILIGERLEE (4).jpg

NLdoet 2019 PERSBERICHT HEILIGERLEE (6).JPG